Aanbieding

Sauvignon COF Casali Maniago DOC

 9,95  8,45

Sauvignon COF Casali Maniago DOC is een wijn afkomstig uit het gebied van de Colli Orientali del Friuli in de regio Friuli-Venezia. In dit gebied, in het uiterste noordoosten van Italië tegen de grens met Slovenië, liggen de hellingen waarop druiventeelt plaatsvindt (grotendeels) naar het oosten (Orientali) gericht.

De streek heeft een uitstekende reputatie qua wijnproductie. Dit komt door de samenkomst van een eigen micro klimaat en bijzondere bodemgesteldheid van waterdoorlatend zandsteen en sponsachtige lagen mergel. Ook de grote verschillen tussen dag en nachttemperaturen icm warme zeewind en koelte uit de Alpen is een belangrijke oorzaak van de aromatische ontwikkeling van de druif.

Gemaakt in de lijn Casali Maniago door het wijnhuis Conte d’Attimis Maniago. Gevestigd in Buttrio (UD), 100 km ten oosten van Venetië en 90 km ten zuiden van de grens met Oostenrijk. Het landgoed beslaat 110 hectare, is bijna volledig gewijd aan wijnstokken en is al meer dan 500 jaar in de familie. In oude documenten die in de archieven bewaard worden, zijn talloze historische aantekeningen zoals die waarmee in 1140 tien landbouwcontracten van Buttrio als bruidsschat werden gegeven.

De Sauvignon COF Casali Maniago DOC wordt gemaakt van 100% Sauvignon Blanc druiven, die het in dit deel van Italië goed doen. Heldere strogele kleur. Licht aromatische geur die doet denken aan citrusfruit, peper en tomatenbladeren. Volle smaak, licht in de mond, met een mooie minerale, aanhoudende nasmaak.

Uitstekend bij lichte en/of delicate voorgerechten, maar ook smakelijke pasta en risotto-gerechten (met asperges, enz.). Ook heerlijk met allerlei soorten vis.

 

 

Kleur Wit
Type / smaak Vol
Regio Friuli-Venezia
Classificatie DOC
Producent Casali Maniago
Druivensoort Sauvignon Blanc
Alcoholpercentage 12,5%
Serveertemperatuur 12 °C
Inhoud 0,75 L
Lekker bij Lichte en/of delicate voorgerechten, smakelijke pasta en risotto-gerechten. Allerlei soorten vis
Prijsklasse €€, Aanbieding