• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Santesu Bianco Isola Nuraghi IGT – Toegankelijk Sardijns wit

 6,35
Informatie
Eigenschappen

Santesu Bianco Isola Nuraghi IGT is een witte wijn uit de lijn Santesu van Cantine di Dolianova. Deze cantina is op Sardinië al decennia lang verbonden geweest aan de productie van kwaliteitswijnen. Het eerste bewijs van wijnbouw in het gebied dateert van een millennium geleden, volgens de bewijzen van gevonden Nuragh (kruiken, wijnpersen). In 1949 werd de Cantine di Dolianova  opgericht om die traditie voort te zetten en te bevorderen. In die jaren was Sardinië nogal ‘achtergebleven’. Een groep wijnbouwers verenigde zich om meer zelf te kunnen profiteren van hun eigen arbeid en zelf hun product te kunnen promoten. Van de huidige medewerkers van de Cantina zijn er veel kind of kleinkind van de oorspronkelijke oprichters. 

Sinds 1949 is het succes enorm toegenomen. 1.200 hectare gewijd aan de beste Sardijnse wijnstokken. De wijngaarden concentreren zich rond Parteolla, in het zuiden. Geen enkele andere wijnmakerij op het eiland heeft zo’n grote uitgestrektheid aan wijngaarden. Deze belangrijke sterkte zorgt ervoor dat de wijnmakerij beter in staat is om de kwaliteit van de wijnen te garanderen en gemakkelijk de markttrends te volgen. Zo ook met deze Santesu Bianco Isola Nuraghi IGT. Met een totale productie van meer dan 4 miljoen flessen, een export naar 5 continenten en meer dan 300 medewerkers, is Cantine di Dolianova een van de succesvolste wijnbedrijven van Sardinië.  Dit heeft geresulteerd in meer dan 500 prijzen op diverse festivals, waarvan 100 prijzen in de laatste 10 jaar.

De Santesu Bianco Isola Nuraghi IGT is een wijn uit hun lijn met IGT wijnen. Ontwikkeld met specifieke lokale eigenschappen (IGT) voor een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De wijn werd gecreëerd om te voldoen aan de behoeften van internationale markten die minder gestructureerde, uitgesproken wijnen eisen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De rode, rosé en witte wijnen van de Santesu Line bieden zo de aroma’s en smaak van Sardijnse wijnen aan liefhebbers van over de hele wereld en zijn het meest geschikt voor de smaak van een internationaal publiek. Toegankelijke wijnen gemaakt van lokale druivensoorten. Deze wijn is een blend van lokale witte druiven, waaronder Vermentino en Naraghus. De wijn is licht strogeel met groen hints. In de delicate geur herkennen we wat bloemen. Frisse, levendige smaak en tonen van wit fruit (appel, peer). Toegankelijke wijn die uitstekend combineert bij schaal- en schelpdieren, vegetarische gerechten en lichte tussendoortjes.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse