• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Rosada Cannonau Rosato DOC Dolianova

 10,45
Informatie
Eigenschappen

Rosada Cannonau Rosato DOC is een volle rosé van Cantine di Dolianova. Op Sardinië is de naam Dolianova altijd verbonden geweest met de productie van kwaliteitswijnen. Het eerste bewijs van wijnbouw in het gebied dateert van een millenium geleden, volgens de bewijzen van gevonden Nuragh (kruiken, wijnpersen). Cantine di Dolianova werd in 1949 opgericht om die traditie voort te zetten en te bevorderen. In die jaren was Sardinië nogal ‘achtergebleven’. Een groep wijnbouwers verenigde zich om beter de vruchten van hun eigen arbeid te kunnen promoten. Veel huidige medewerkers van de Cantine zijn kinderen en kleinkinderen van de oorspronkelijke oprichters. 

Sinds 1949 is het succes enorm toegenomen. 1.200 hectare gewijd aan de beste Sardijnse wijnstokken. De wijngaarden concentreren zich rond Parteolla, in het zuiden. Geen enkele andere wijnmakerij op het eiland heeft zo’n grote uitgestrektheid aan wijngaarden. Deze belangrijke sterkte zorgt ervoor dat de wijnmakerij beter in staat is om de kwaliteit van de wijnen te garanderen en gemakkelijk de markttrends te volgen. Met een productie van meer dan 4 miljoen flessen, een export naar 5 continenten en meer dan 300 medewerkers, is Cantine di Dolianova een van de succesvolste wijnbedrijven van Sardinië.  Dit heeft geresulteerd in meer dan 500 prijzen op diverse festivals, waarvan 100 prijzen in de laatste 10 jaar.

De Rosada Cannonau Rosato DOC is een wijn uit de Linea Horeca. Deze wijnen worden gemaakt van zorgvuldig met de hand geselecteerde druiven. Gemaakt van 100% Cannonau druiven, een van dé blauwe druiven van Sardinië. De wijn is lichtroze, heeft een delicaat en elegant bouquet, met tonen van kersen en aardbeien. Verfijnde rosé met goede structuur, fruitig en met een lange afdronk. Lekker zomerse wijn bij antipasti van vleeswaren, risotto en (gegrild) wit vlees.

Deze wijn is ook leverbaar in halve flesjes (0,375 L)

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse

Bekroning

Gouden medaille tijdens concours mondial de Bruxelles 2019