• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Primitivo Salento Feudo Croce IGP – harmonieus en vol

 13,95
Informatie
Eigenschappen

Primitivo Salento Feudo Croce IGP. Kenmerkende rode wijn van Primitivo druiven.  Afkomstig van het landgoed Feudo Croce (voorheen Feudo di Santa Croce). Dit domein is landelijk gelegen in Carosino, op het schiereiland Salento, bij Grottaglie. Dit is Puglia’s wijngebied op zijn best. Sinds 2001 is dit landgoed in bezit van de familie Tinazzi. Hier worden door hen op een moderne manier traditionele Salento-druiven geteeld. In de loop der jaren zijn de wijngaarden aangeplant. Ook is de van vitaal belang zijnde irrigatieapparatuur geïnstalleerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van innovatieve technieken voor het verzamelen van water.

Feudo Croce: traditie meets moderne kennis

De gebruikte systemen voor het ontwikkelen van wijnstokken zijn Guyot en de typische Pugliese bush-methode. Hierbij staan de druivenstokken vrij dicht op elkaar, mogen ongeleid in een soort parapluvorm groeien en bieden zo een luifel die de druiven tegen zonlicht beschermt. Het kleinere gewas resulteert in kleinere druiven met dikkere schillen en veel meer geconcentreerde smaken. De productie is geconcentreerd op gerenommeerde wijnen zoals Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera en Malvasia Bianca. Het kroonjuweel van Feudo Croce is de Primitivo di Manduria LXXIV, twee jaar op rij (2014 en 2015) gekozen tot een van de 100 beste wijnen ter wereld door het prestigieuze Amerikaanse vakblad Wine Spectator (helaas momenteel niet leverbaar). De Primitivo Salento Feudo Croce is het kleine zusje van deze wijn en biedt ook een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Primitivo Salento Feudo Croce: Rood fruit en hout

De Primitivo Salento Feudo Croce IGP is een çepage wijn van Primitivo Salento druiven. De wijn is  een levendige, helderrode wijn met evenwichtige aroma’s van rood fruit zoals pruimen en kersen. Juiste hoeveelheid tannines, na houtlagering op Frans en Amerikaans eiken voor 4-6 maanden. Harmonieus met een lange afdronk. 95 van de 99 punten in de beroemde beoordelingsgids van Luca Maroni.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse