Aanbieding

Pinot Grigio COF Casali Maniago DOC

 9,65  8,20

Pinot Grigio COF Casali Maniago DOC, afkomstig uit het gebied van de Colli Orientali del Friuli in de regio Friuli-Venezia. In dit gebied, in het uiterste noordoosten van Italië tegen de grens met Slovenië, liggen de hellingen waarop druiventeelt plaatsvindt (grotendeels) naar het oosten (Orientali) gericht.

De streek heeft een uitstekende reputatie qua wijnproductie. Dit komt door de samenkomst van een eigen micro klimaat en bijzondere bodemgesteldheid van waterdoorlatend zandsteen en sponsachtige lagen mergel. Ook de grote verschillen tussen dag en nachttemperaturen icm warme zeewind en koelte uit de Alpen is een belangrijke oorzaak van de aromatische ontwikkeling van de druif.

Gemaakt in de lijn Casali Maniago door het wijnhuis Conte d’Attimis Maniago. Gevestigd in Buttrio (UD), 100 km ten oosten van Venetië en 90 km ten zuiden van de grens met Oostenrijk. Het landgoed beslaat 110 hectare en is bijna volledig gewijd aan wijnstokken. Al meer dan 500 jaar in de familie. In oude documenten die in de archieven bewaard worden, zijn talloze historische aantekeningen zoals die waarmee in 1140 tien landbouwcontracten van Buttrio als bruidsschat werden gegeven.

De Pinot Grigio COF Casali Maniago DOC is een strogele wijn met licht koperachtige ondertoon.Het bouquet is delicaat met fruithints van golden delicious appels. Daarbij bloemige hints van anijs en amandelboom. De finale is aangenaam met citrusfruit en grapefruit. Droge, frisse smaak, vol en aantrekkelijk. Harmonieus en verfijnd, de nasmaak heeft aangename minerale hints. Een uitstekende aperitief en hors d’oeuvres-wijn. Ideaal bij rauwe en gekookte zeevruchten, vis, schaaldieren en heldere soepen.

 

 

 

Kleur Wit
Type / smaak Vol
Regio Friuli-Venezia
Classificatie DOC
Producent Casali Maniago
Druivensoort Pinot Grigio
Alcoholpercentage 12,5%
Serveertemperatuur 12 °C
Inhoud 0,75 L
Lekker bij Aperitief, amuses en kleine voorgerechten, vis
Prijsklasse €€, Aanbieding