• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Noel Fiano Salento IGP. Mooi frisse witte wijn.

 10,25
Informatie
Eigenschappen

Noel Fiano Salento IGP. Afkomstig van het landgoed Feudo Croce (voorheen Feudo di Santa Croce). Dit landelijke domein is gelegen in Carosino, in de buurt van Grottaglie, op het schiereiland Salento, de wijnstreek van Puglia op zijn best. De Tinazzi-familie kocht dit landgoed in 2001. In de loop der jaren werden wijngaarden geplant en van vitaal belang zijnde irrigatieapparatuur werd geïnstalleerd. Hierbij is gebruik gemaakt van innovatieve technieken voor het verzamelen van water. Hier worden door hen op een moderne manier traditionele Salento-druiven geteeld.

De gebruikte systemen voor het ontwikkelen van wijnstokken zijn Guyot en de typische Pugliese bush-methode. Hierbij staan de druivenstokken vrij dicht op elkaar, mogen ongeleid in een soort parapluvorm groeien en bieden zo een luifel die de druiven tegen zonlicht beschermt. Het kleinere gewas resulteert in kleinere druiven met dikkere schillen en veel meer geconcentreerde smaken. De productie is geconcentreerd op gerenommeerde wijnen zoals Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera en Malvasia Bianca. Het kroonjuweel van Feudo Croce is de Primitivo di Manduria LXXIV, twee jaar op rij (2014 en 2015) gekozen tot een van de 100 beste wijnen ter wereld door het prestigieuze Amerikaanse vakblad Wine Spectator (helaas momenteel niet leverbaar).

De Noel Fiano Salento IGP is een mooi frisse witte wijn van Fiano Salento druiven. Kristallijne helderheid, met highlights variërend van strogeel tot groen. Vol en delicaat aroma, waarin ananas en peer duidelijk naar boven komen. In de levendige en frisse minerale smaak met goede harmonie, keert het fruit terug in de finale en blijft een aangename afdronk achter. Uitstekend als aperitief maar ook als begeleider van visgerechten.

 

 

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

,

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse