Negroamaro Salento Masseria Civitella

 7,50

Deze Negroamaro Salento Masseria Civitella wordt gemaakt door de Pastore familie. Zij verkregen in 1930 Masseria Civitella, een oude boerderij die dateert uit de jaren 1500, en is gelegen in het wijnbouwgebied Carosino (TA). Op dit moment leiden de 3e generatie Pastores Biagio en zoon Saverio het bedrijf. Al meer dan 80 jaar liefde en respect voor het land en de aandacht voor kwaliteit, telen zij met name olijfbomen (30 ha) en produceren ze olijfolie van de hoogste kwaliteit.

Daarnaast hebben ze 10 hectare wijngaarden die liggen tussen Carosino en Monteparano op het Salento schiereiland. . Het klimaat is er puur mediterraan, met een hete, droge zomer,met voldoende wind en met een goede dag en nacht temperatuurverschillen. Dit draagt er toe ​​bij  dat  Salento een uitmuntend gebied voor de wijnbouw is. Op hun terroir verbouwen de Pastores met name Negroamaro en Malvasia Bianca druiven.

De Negroamaro Salento Masseria Civitella IGP is een prima Negroamaro, gemaakt van met de hand geplukte en geselecteerde druiven. De wijn krijgt voor botteling een half jaar lagering op grote eiken vaten van 500L. Mooie wijn met een intens rode kleur en een typisch aroma vol fruit met een overwicht van kers. In de mond vol, harmonieus met een licht pikantheid. Zeer goed negroamaro voor deze prijs. Veelzijdig te combineren, begeleid veel vleesgerechten perfect.

Kleur Rood
Type / smaak Vol
Regio Puglia
Classificatie IGP
Producent Masseria Civitella
Druivensoort Negroamaro
Alcoholpercentage 13,5%
Serveertemperatuur 18 °C
Inhoud 0,75 L
Lekker bij Gegrild en geroosterd vlees, wild, harde kazen
Prijsklasse €€