• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Merlot Baglio di Vincenzo – Merlot op z’n Siciliaans

 7,95
Informatie
Eigenschappen

Merlot Baglio di Vincenzo IGT Sicilia is een rode wijn van 100% Merlot-druiven. Baglio Gibellina – het wijnhuis waar de lijn Baglio di Vincenzo wordt gemaakt – domineert de vallei waar de wijngaarden zijn. De Baglio (versterkte boerderij met grote binnenplaats) is omringd door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa in het westen van Sicilië. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesbomen en vijgcactussen.  Het blauw van de lucht en de zee aan de horizon vormen het decor voor een mix van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die kunnen worden gezien vanaf de Baglio  zijn spectaculair. Tijdens de nacht versterkt het lichtmengsel dat zich in de verte uitstrekt het “geluid” van de stilte.

In deze prachtige omgeving maakt de Baglio Gibellina o.a. de lijn Baglio di Vincenzo. Wijnen die het beste van de zon en van het land samenbrengen. Het resultaat van een grote passie en een geweldig gevoel voor traditie. Gemaakt door mannen die zelf met heel hun ziel van wijn houden.

Een van die wijnen is de Merlot Baglio di Vincenzo. Een typische Italiaanse Merlot. Door de klimatologische omstandigheden van Sicilië in combinatie met de bodemsamenstelling, heeft deze merlot een ander karakter dan de ‘gangbare’ supermarkt Merlots. De wijn is intens robijnrood, met een breed en elegant bouquet met veel kruidigheid. In de smaak komt de complexiteit van de geur terug. Deze is fruitig, bloemig en heeft kruidige nuances, met een mooie structuur. In de lange afdronk blijven de elegante tannines mooi overeind. tannines. Uitstekend bij het eten van bijvoorbeeld rosbief of ander rundergebraad en harde kazen.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse