• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Labieno Verdicchio Classico Riserva DOCG – Top Verdicchio

 15,65
Informatie
Eigenschappen

Verdicchio Castelli di Jesi Classico wijnen zijn traditionele witte wijnen die (voorheen) herkenbaar waren aan de kenmerkende Amforafles. De naam van de wijn is afgeleid van de naam van de druif Verdicchio, die nagenoeg alleen in de regio Marche wordt geteeld. Verdicchio is afkomstig van Verde – groen in het Italiaans – refererend aan de lichte geel/groen kleur die deze wijn kenmerkt. Deze Labieno Verdicchio Castelli di Jesi Classico Riserva is wat dat betreft geen typische Verdicchio. Vernoemd naar Titus Labienus is dit een een zeer bijzondere ‘eikenvariant’ van de traditionele Verdicchio .

In Le Marche, tussen de Adriatische zee en de Apennijnen, ontvouwt zich een van de mooiste landschappen van de provincie Ancona. Hier maken de vooruitstrevende wijnmaakster Serena Darini en haan mannelijke collega Gabrielle Villani van Cantina Cològnola – Tenuta Musone met passie en enthousiasme voor de leefomgeving en natuur vernieuwende wijnen waarbij kwaliteit voorop staat. De strategie van de wijnmakerij is om cepage wijnen van lokale druiven te maken, dus het draait hier om Verdicchio en Montepulciano.  De nieuwe wijnmakerij is ontworpen in overeenstemming met de eisen van de moderne technologie.

De volledige naam van deze bijzondere Verdicchio is Labieno Verdicchio Castelli di Jesi Riserva DOCG Classico. Een absolute top Verdicchio. Gemaakt van de handgeselecteerde late oogst (meestal half oktober) Verdicchio druiven. De wijn krijgt 12 maanden rijping op stalen fusten en minimaal 6 maanden op fles. Goudgeel. Het aromatische bouquet is rijk en complex met enkele nuances van rijp geel fruit. Zeer gebalanceerd, aanhoudende afdronk.

Mooie, stevige complexe witte wijn voor bij mooie pasta’s, schaaldieren, rijpe harde kazen en magere vis. Ook ‘n mooi glas om te drinken op een stralende zomeravond. Bijzondere wijn voor bijzondere momenten. 

 

  

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse