Montepulciano d’Abruzzo Vitenova (2L)

 10,75

Montepulciano d’Abruzzo Vitenova (2L) is een door producent Domus Vini gemaakte wijn. Het familiebedrijf Domus Vini legt zich al ruim een eeuw toe op het produceren en op de markt brengen van betaalbare, laagdrempelige  ‘bulkwijnen’. Eenvoudige wijnen die zich goed lenen voor dagelijks gebruik, in catering en als huiswijn in de Horeca. In het assortiment vind je wijnen uit de belangrijkste Italiaanse wijnregio’s.

De Montepulciano d’Abruzzo Vitenova (2L) is een intens robijnrode wijn, gemaakt van 100% Montepulciano druiven. In de geur komen kersen duidelijk naar voren, naast een vineuze geur met een beetje boslucht. Volle smaak met veel body en voldoende tannines. Eenvoudige tafelwijn met schroefdop, als karaf- of eenvoudige huiswijn en als wijn voor grote partijen. Lekker bij gebraden en gegrild rood vlees, wit vlees en rijpe kazen. Deze wijn is ook leverbaar in flessen van 1 L en 0,75L.

Domus Vini werd opgericht in het begin van de 20e eeuw in de buurt van Venetië in de regio Veneto door de familie Vedovato. Naast de productie van bulkwijnen houden ze zich vanuit hun moderne wijnmakerij in Fossalta bij Padova (Veneto) al diverse generaties bezig met het selecteren en aanbieden van de beste Italiaanse wijnen dankzij hun diepe knowhow. De productie van Domus-wijnen is het resultaat van een zorgvuldige en voortdurende controle dankzij het technische team van bekwame oenologen en zeer gespecialiseerd personeel.

 


Kleur Rood
Type / smaak Soepel
Regio Abruzzo
Classificatie DOP
Druivensoort Domus Vini Vitenova, Montepulciano
Producent Domus Vini - Vitenova
Alcoholpercentage 12%
Serveertemperatuur 16 - 18 °C
Inhoud 2 L
Lekker bij Geroosterd of gebraden rood vlees, wit vlees en rijpe kazen
Prijsklasse €€€