• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Dolcetto d’Alba – Balbi Soprani DOC

 9,10
Informatie
Eigenschappen

De Dolcetto d’Alba – Balbi Soprani DOC wordt gemaakt van Dolcetto-druiven geteeld op de heuvels rondom Alba in een gebied dat 32 gemeenten omvat. Deze heuvels liggen in de regio Piemonte in het noordwesten van Italië

Balbi Soprani is het eigen landgoed van Cantine Capetta, dat bestaat uit eenentwintig hectare land in de heuvels van Asti in Piemonte. Een geavanceerde wijnmakerij die gespecialiseerd is in de productie van Moscato d’Asti Docg, Asti Spumante Docg en de edele wijnen van Piemonte.

De Dolcetto d’Alba – Balbi Soprani is een klassieke wijn. De Dolcetto druif geeft intense, volle maar zachte wijnen met een lage zuurgraad. Na de Nebbiolo (voor o.a. de Barolo) en de Barbera is de Dolcetto de 3e blauwe druif qua gebruik in Peimonte. De druif levert in het algemeen zachte, droge wijnen met een klein bittertje. Elegante wijnen, met matige tannines die men relatief jong drinkt.

De Dolcetto d’Alba – Balbi Soprani DOC is intens rood met paarse reflecties. Aangename wijngeur met intense tonen van rood fruit en bloemengeuren van rozen en viooltjes. Vol en droog van smaak, met een matige zuurgraad en een prettige noot van amandel. Een ideale match met de mediterrane keuken, gebaseerd op traditionele en eenvoudige ingrediënten. Past perfect bij een heel menu, van voor- tot hoofdgerecht.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse