• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Barolo Balbi Soprani Duchessa Lia

 26,50
Informatie
Eigenschappen

Deze Barolo Balbi Soprani DL, voluit Barolo Balbi Soprani Duchessa Lia DOCG wordt door de producent – Cantine Capetta samen met de Barbaresco Balbi Soprani DOCG hun “Great red” genoemd. Beide wijnen die tot de beroemdste rode wijnen van het land behoren. Duchessa Lia produceert de beste wijnen uit Piemonte, geselecteerd uit gebieden die historisch en kwalitatief het best geschikt zijn voor wijnproductie. Geteeld op de heuvels rond Barolo.

Nebbiolo-druiven zijn bijzonder gevoelig voor het plaatselijke klimaat. Ze produceren een heel andere wijn dan een wijn die kan worden verkregen uit dezelfde elders geteelde druif.

Met haar trotse en nobele uitstraling was Lia het mooiste en meest gezochte meisje in het hart van Monferrato. Dit voormalige hertogdom ligt in het hart van de beroemde wijnstreken van Piemonte . Ze was niet van adellijke afkomst, maar haar gang, gracieuze beweging en de elegantie van haar grote gebaren maakten haar interessanter en magnetischer dan welke aristocratische vrouw dan ook. Iedereen noemde haar de ‘hertogin’. “Ze was net zo oprecht en authentiek als haar boerenafkomst, maar de puurheid van haar hart was in staat om haar ziel te verheffen en haar schoonheid magnetisch te maken”.

De Barolo Balbi Soprani Duchessa Lia is een prachtige klassieke wijn. Helder robijnrood, neigend naar granaat bij veroudering. Fruitige geur met hints van kruiden en bewerkt leer. Volle, stevige smaak, met aangename, harmonieuze tannines. Perfect bij specialiteiten met stevig vlees en krachtige sausen, gebraden lamsvlees maar past ook bij kalfsvlees met truffel.

De wijn komt het best tot haar recht wanneer een uur van te voren ontkurkt.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse