• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Barbera d’Asti DOCG – Balbi Soprani

 12,95
Informatie
Eigenschappen

De Barbera d’Asti DOCG – Balbi Soprani is een wijn met een intens robijnrode kleur die gedurende de rijping veranderd naar granaatrood. Afkomstig uit de provincies Asti en Allesandria in het noordwesten van Italië (Piemonte). De wijn wordt gemaakt van 100%  Barbera-druiven zoals de vereisten van de DOCG-classificatie voorschrijven (minimaal 90%). Een rijk bouquet met tonen van braam, pruimen en specerijen.

Balbi Soprani is het eigen landgoed van Cantine Capetta, dat bestaat uit eenentwintig hectare land in de heuvels van Asti in Piemonte. Een geavanceerde wijnmakerij die gespecialiseerd is in de productie van Moscato d’Asti Docg, Asti Spumante Docg en de edele wijnen van Piemonte.

Droog, rond, vet en vol van smaak. Deze wordt harmonieuzer met veroudering. Kan daarom best een paar jaar liggen maar is nu zeker op dronk.

Deze Barbera d’Asti DOCG – Balbi Soprani is uitstekend te combineren met gewaagde smaken zoals gezouten vlees, krachtige soep, pasta of rijstgerechten, gekookt en geroosterd vlees en allerlei soorten kazen.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse

,