• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Grillo Sicilia Baronie Coraldo DOC

 7,20
Informatie
Eigenschappen

Grillo Sicilia Baronie Coraldo is een witte wijn van de van Sicilië afkomstige Grillo druif. Baglio Gibellina – het wijnhuis waar de lijn Baronie Coraldo wordt gemaakt – domineert de vallei waar de wijngaarden zijn. De Baglio (versterkte boerderij met grote binnenplaats) wordt omringd door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa in het westen van Sicilië. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesbomen en vijgcactussen.  Het blauw van de lucht en de zee aan de horizon vormen het decor voor een mix van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen vanaf de Baglio  zijn spectaculair. Tijdens de nacht versterkt het lichtmengsel dat zich in de verte uitstrekt het “geluid” van de stilte.

“Tussen de zachte heuvels die rood lijken door de velden Sulla bloemen (Hedysarum Coronarium), groen van de graanvelden en dan goud als de tarwe rijpt, staan ​​prachtige boerderijen die ons herinneren aan het grote Romeinse, Byzantijnse en Normandische landgoed”.

In deze prachtige omgeving maakt de producent o.a. de lijn Baronie Coraldo. Wijnen die het beste van de zon en van het land samenbrengen. Het resultaat van een grote passie en een geweldig gevoel voor traditie. Gemaakt door mannen die zelf met heel hun ziel van wijn houden.

Een van die wijnen is de Grillo Sicilia Baronie Coraldo. Grillo is een inheems ras van Sicilië en is de meest wijdverspreide en beroemde witte druif op het eiland. Historisch is de druif altijd gebruikt voor de productie van Marsala. De Grillo Sicilia Baronie Coraldo is stroogeel met gouden reflecties. Intens en aangenaam aroma, met tonen van exotisch fruit en pittige hints. De frisse en aangenaam zachte smaak is goed in balans met een aanhoudende afdronk. Mooie begeleider bij veel (lokale) visgerechten, zoals zwaardvis en tonijn en kruidige gerechten van wit vlees.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Bekroning

Bronze medaille Decanter 2019. 89/100 punten

Prijsklasse