• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Ghiffa Verdicchio Classico Superiore DOC

 11,30
Informatie
Eigenschappen

Verdicchio Castelli di Jesi Classico wijnen zijn traditionele witte wijnen die (voorheen) herkenbaar waren aan de kenmerkende Amforafles. De naam van de wijn is afgeleid van de naam van de druif Verdicchio, die nagenoeg alleen in de regio Marche wordt geteeld. Verdicchio is afkomstig van Verde – groen in het Italiaans – refererend aan de lichte geel/groen kleur die deze wijn kenmerkt. Zo ook deze Ghiffa Verdicchio Classico Superiore.

In Le Marche, tussen de Adriatische zee en de Apennijnen, ontvouwt zich een van de mooiste landschappen van de provincie Ancona. Hier maken de vooruitstrevende wijnmaakster Serena Darini en haan mannelijke collega Gabrielle Villani van Cantina Cològnola – Tenuta Musone met passie en enthousiasme voor de leefomgeving en natuur vernieuwende wijnen waarbij kwaliteit voorop staat. De strategie van de wijnmakerij is om cepage wijnen van lokale druiven te maken, dus het draait hier om Verdicchio en Montepulciano.  De nieuwe wijnmakerij is ontworpen in overeenstemming met de eisen van de moderne technologie.

De Ghiffa Verdicchio Classico Superiore is een bijzonder mooi Verdicchio Castelli di Jesi. Verkregen van geselecteerde druiven en met de grootste zorg gevinifieerd bij gecontroleerde temperaturen. Gerijpt in staal op edele droesem gedurende 12 maanden. Het resultaat is een zeer elegante en delicate wijn die gericht is op het vinden van de balans tussen versheid en mineraliteit.

Strogeel met groene accenten. Het bloemige aroma, de typische mineralisatie van de heuvels rond Colognola maken Ghiffa een met fruit doordrenkte wijn, gepolijst met een vleugje van de meest intense frisheid. Het wordt afgesloten met een elegante en aangename afsluiting van bittere amandel. Heerlijk bij zeevruchten. 

 

  

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

,

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse