• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Falconaro Rosso Isola Nuraghi IGT Dolianova

 21,95
Informatie
Eigenschappen

Falconaro Rosso Isola dei Nuraghi IGT van Cantine di Dolianova is een wijn uit de toplijn van deze producent.  De lijn drukt de geest van de wijnmakerij uit en bestaat uit wijnen die de uitmuntendheid van de hedendaagse wijnmakers representeren. Uit deze lijn verkopen we de bekroonde Blasio Cannonau en deze Falconara.

Cantine di Dolianova is een begrip op Sardinië en ver daarbuiten. Sinds 1949 is dit wijnbedrijf verbonden met de productie van kwaliteitswijnen. De Cantine is opgericht ter verbetering en voortzetting van de traditionele wijnbouw. Al zo’n 1000 jaar geleden werd in het gebied van de Cantine aan wijnbouw gedaan, getuige de kruiken en wijnpersen – Nuragh – die hier gevonden zijn. In 1949 was Sardinië een nogal ‘achtergebleven’ gebied. De oprichters van de Cantine verenigden zich om meer te kunnen profiteren van hun arbeid en hun producten beter te kunnen promoten. Van de toenmalige oprichters zijn veel kinderen en kleinkinderen momenteel werkzaam voor de Cantine.

De Cantina omvat 1.200 hectare. Alleen de beste Sardijnse wijnstokken worden aangeplant. De wijngaarden liggen hoofdzakelijk in het zuiden van het eiland, in de omgeving van Parteolla. Dit vormt op het eiland het grootste areaal aan wijngaarden en zorgt ervoor dat de kwaliteit van de wijnen goed gegarandeerd kan worden terwijl markttrends makkelijk worden gevolgd. Totale productie is meer dan 4 miljoen flessen, verkocht op 5 continenten. Met meer dan 300 medewerkers vormt Cantine di Dolianova een zeer succesvol wijnbedrijf, resulterend in meer dan 500 prijzen sinds 1949, waarvan 100 sinds 2007.

De Falconaro Rosso Isola dei Nuraghi IGT is een wijn die Dolianova maakt in hun Toplinea. Wijnen die de meest authentieke smaken van de wijnhistorie van Sardinië laten proeven. De Falconara is een intens robijnrode wijn met granaattinten bij veroudering. De wijn is gemaakt van een blend van traditionele blauwe druiven van Sardinië, waaronder Cannonau, Carignano en Montepulciano. Intense, ronde geur met hints van boslucht en vanille van de eikenhoten vaten waarop de wijn 12 maanden wordt gelagerd. Warme, fluweelachtige smaak met een intense en lange afdronk. De wijn kan gerust 6-8 jaar bewaard worden (momenteel jaargang 2012 in de verkoop). Heerlijk bij vleesgebraad wild en rijpe kazen.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

, ,

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse