• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Falangina Masseria Capoforte IGT

 14,85
Informatie
Eigenschappen

Falangina Masseria Capoforte IGT. Topwijn deze bijzondere producent. De Masseria Capoforte werd geboren in de oude bodem van de Salento, te midden van vijgen-, olijf- en eucalyptusbomen. Langs wegen die door Jezuïetmonniken en nobele Tempelridders waren aangelegd. In een unieke hoek van de wereld. Waar de meest archaïsche golven van de Middellandse Zee een woeste kust uithouwen, verschroeid door een verblindende zon die de geest op gang brengt en hem terug in de tijd dwingt. In het land dat Magna Graecia en de poort naar het oosten was, bewaakt Masseria Capoforte  angstvallig het kostbare goud van Taranto, een platteland bezaaid met romaanse kathedralen en uitkijktorens. Dit is het Griekenland van de Homerische mythen. Ontdekt door Ettore, de man die het tegenkwam.

Over de druiven

Teelt van de wijnstok op de Masseria Capoforte vindt plaats in zandige kleigronden, die rijk aan tufsteen, rots en verbrande aarde zijn. De grond houdt angstvallig het water vast, en laat het dan langzaam los in de grond. Zo’n 35 km van de stad Taranto. Wijnbouw staat hier gelijk aan kwaliteit in elk groeifase. De keuze viel eerst op een variëteitspecifieke wijngaard. Productie volgens het enkele Guyot-systeem, een hoge dichtheid van wijnstokken per hectare. De druiven worden hier met de hand geplukt en geselecteerd, zodat de kwaliteit van de druiven intact blijft. Bedoeld om alleen de beste kwaliteit wijnen te maken.

De Falangina Masseria Capoforte IGT is een prachtige witte wijn van Falanghina druiven. Een zeer oude druivensoort die in heel zuid Italië aangeplant wordt. Intens geel, passend bij de druivensoort. Intens en complex bouquet, met nadrukkelijke tonen van rijpe ananas en abrikoos, citrus,  met een florale achtergrond van zomerse bloemen. Ook mediterrane kruiden en tijm komen voor, afsluitend in een subtiele nuance van romige boter. Volle, rijke en warme smaak. Alle componenten in perfecte harmonie. Levendig, mineralig zoutgerand fruit en een lang aanhoudende, fluweelachtige afdronk. Heerlijk bij risotto’s van vis, maar ook bij verse kazen.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse