• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Corvo Rosso IGT – Beroemde rode wijn uit Sicilië

 11,95
Informatie
Eigenschappen

De Corvo Rosso IGT van Duca di Salaparuta is, samen met het witte zusje Corvo Bianco, ongetwijfeld de meest bekende wijn van Vinopronto. De historie van deze wijn gaat terug naar 1824. Corvo Rosso is al bijna 200 jaar constant aanwezig op de Italiaanse tafels. Dit met name dankzij het talent van de producent om te blijven innoveren. Belangrijk onderdeel van de totstandkoming van deze historische wijnen is de ‘chirurgische’ precisie waarmee de teelt en oogst van de druiven wordt gecontroleerd.

Duca di Salaparuta onderhoudt langdurige relaties met een reeks van kwalitatief hoogstaande Siciliaanse wijngaarden die druiven leveren voor de Corvowijnen. Alleen druiven die de strenge kwaliteitscontroles hebben doorstaan worden uiteindelijk gelost om te worden ontsteelt. Elke vrachtwagen met druiven en elk druivenras wordt afzonderlijk ontstamd en verwerkt.

De enorme toewijding, moderne technologie en haast wetenschappelijke benadering van de producent levert wijnen van constante kwaliteit vol van mediterraan karakter. De Corvo wijnen zijn daardoor wereldberoemd en hebben talloze onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Daarnaast heeft de Corvo Rosso het ooit tot de miswijn in het Vaticaan geschopt.

De Corvo Rosso IGT Terre Siciliana bestaat uit Nero d’Avola en Merlot druiven, afkomstig van de heuvels van Centraal- en Oost-Sicilië in de provincies Agrigento en Caltanissetta. De bodem en het microklimaat in die streken zijn uitermate geschikt voor kwalitatieve goede blauwe druiven. Levendig robijnrode wijn met lichte granaatrode highlights. Een intense, complexe en fruitige geur van morello-kers. Droge, volle, evenwichtige smaak, met een rijke en aanhoudende afdronk. Mooie wijn bij gegrild en geroosterd vlees en middelrijpe kazen.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

,

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij