• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Corvo Bianco IGT – Beroemde witte wijn uit Sicilië

 11,95
Informatie
Eigenschappen

De Corvo Bianco IGT van Duca di Salaparuta is, samen met het rode zusje Corvo Rosso – ongetwijfeld de meest bekende wijn van Vinopronto. De historie van deze wijn gaat terug naar 1824. Corvo Bianco is al bijna 200 jaar constant aanwezig op de Italiaanse tafels. Dit met name dankzij het talent van de producent om te blijven innoveren. Belangrijk onderdeel van de totstandkoming van deze historische wijnen is de ‘chirurgische’ precisie waarmee de teelt en oogst van de druiven wordt gecontroleerd.

Duca di Salaparuta onderhoudt langdurige relaties met een reeks van kwalitatief hoogstaande Siciliaanse wijngaarden die druiven leveren voor de Corvowijnen. Alleen druiven die de strenge kwaliteitscontroles hebben doorstaan, worden uiteindelijk gelost om te worden ontsteelt. Elke vrachtwagen met druiven en elk druivenras wordt afzonderlijk ontstamd en verwerkt.

De enorme toewijding, moderne technologie en haast wetenschappelijke benadering van de producent levert wijnen van constante kwaliteit vol van mediterraan karakter. De Corvo wijnen zijn daardoor wereldberoemd en hebben talloze onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Daarnaast heeft de Corvo Rosso het ooit tot de miswijn in het Vaticaan geschopt.

De Corvo Bianco IGT Terre Siciliana wordt gemaakt van Insolia en Chardonnay druiven, afkomstig van de heuvels van centraal en westelijk Sicilië. Een helder strogele wijn met duidelijke groenachtige hints. Een intens, fruitig en mediterraan bouquet. Gecombineerd met een frisse, levendige smaak met mooie zuren. Rond en stevig, harmonieus en veelzijdig. Heerlijk bij amuses, kleine voorgerechten, groenten en visgerechten.


 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

,

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse