• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Chianti DOCG Gonfalone (1,5 L)

 12,85
Informatie
Eigenschappen

Chianti DOCG Gonfalone , wie kent het niet? Waarschijnlijk is Chianti de meest beroemde rode wijn uit Italië. Afkomstig uit de streek met dezelfde naam ten zuiden van Florence in Toscane. In de jaren zestig was de reputatie van Chianti-wijnen alles behalve florissant. In de afgelopen decennia is de kwaliteit echter enorm verbeterd en is de ‘gewone’ Chianti een zeer behoorlijke wijn voor alledag geworden.

Naast de Chianti DOCG is er ook de Chianti Classico DOCG. Deze wijn is afkomstig uit een afgebakend herkomstgebied binnen de gehele Chianti streek. Classico’s zijn over het algemeen wel de betere wijnen, maar ook reguliere Chianti’s zijn tegenwoordig prima wijnen.

De Chianti DOCG Gonfalone van producent Trambusti vindt haar oorsprong in het hart van de Chianti streek. In Greve in Chianti begon Orlando Trambusti in 1934 zijn eerste wijnproductie activiteiten. Tegenwoordig is Trambusti uitgegroeid tot een modern wijnbedrijf met de meest geavanceerde apparatuur van de wijnmakerij. Trambusti richt zich op de productie, etikettering en botteling van kwaliteitswijnen. Het tegenwoordig in Florence gevestigde bedrijf selecteert zorgvuldig de beste wijnen in Toscane, die vervolgens worden gebotteld en aan trouwe klanten in Italië en het buitenland worden geleverd. De wijnen van Trambusti worden regelmatig bekroond op diverse vooraanstaande wijnfestivals.

Chianti  DOCG Gonfalone wordt gemaakt van 90% Sangiovese en 10% Canaiolo Nero druiven. De helderrode wijn heeft een fris en uitgesproken Chianti bouquet van (rijpe) rode kersen en viooltjes. De soepele, harmonieuze smaak is fris, met redelijke tannines. Kan jong gedronken worden. Past uitstekend bij maaltijden met geroosterd of gegrild vlees, geroosterd wild en rijpe kazen.

De Chianti DOCG Gonfalone is ook verkrijgbaar in flessen van 0,75 l en in de traditionele mandflessen van 0,5 en 1 l. Leuk voor een seventies feestje!

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse