Chianti Classico DOCG Gran Selezione (2011)

 18,95

Chianti Classico DOCG. Wereldberoemde rode wijn uit Italië. Afkomstig uit een afgebakend herkomstgebied binnen de gehele Chianti-streek ten zuiden van Florence in Toscane. In de jaren zestig was de reputatie van Chianti-wijnen alles behalve florissant. De Classico’s zijn over het algemeen wel uitstekende wijnen, zoals deze Poggio ai Mandorli Chianti Classico DOCG Gran Selezione, maar ook reguliere Chianti’s zijn tegenwoordig prima wijnen. Chianti Classico wijnen zijn te herkennen aan de beroemde zwarte haan, de Gallo Nero.

De Poggio ai Mandorli Chianti Classico DOCG Gran Selezione van producent Trambusti vindt haar oorsprong in het hart van de Chianti streek. In Greve in Chianti begon Orlando Trambusti in 1934 zijn eerste wijnproductie activiteiten. Tegenwoordig is Trambusti uitgegroeid tot een modern wijnbedrijf met de meest geavanceerde apparatuur van de wijnmakerij. Trambusti richt zich op de productie, etikettering en botteling van kwaliteitswijnen. Het tegenwoordig in Florence gevestigde bedrijf selecteert zorgvuldig de beste wijnen in Toscane, die vervolgens worden gebotteld en aan trouwe klanten in Italië en het buitenland worden geleverd. De wijnen van Trambusti worden regelmatig bekroond op diverse vooraanstaande wijnfestivals.

Poggio ai Mandorli Chianti Classico DOCG Gran Selezione wordt gemaakt van 90% Sangiovese-druiven, aangevuld met 5% Merlot en 5% Syrah. Rijping van 6 maanden in Frans eiken en minimaal 3 maanden op fles. Donker robijnrood. Op de neus complex met tonen van viooltjes en wilde bessen. Warm en goed gebalanceerd in de mond, uitstekende ‘body’ die maakt dat dit een typische ‘vino meditazione‘ is. Ook goed bij vleesgerechten, wild en rijpe kazen.

 

Kleur Rood
Type / smaak Vol
Regio Toscane
Classificatie DOCG
Producent Trambusti - Poggio ai Mandorli
Druivensoort Merlot, Sangiovese, Syrah
Alcoholpercentage 13,5%
Serveertemperatuur 18 °C
Inhoud 0,75 L
Lekker bij winteravonden bij een haardvuur, rood vlees, wild, rijpe kazen
Prijsklasse €€€€€