• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Catarratto Lucido Baglio Vincenzo – Een Siciliaanse specialiteit

 7,25
Informatie
Eigenschappen

Catarratto Lucido Baglio Vincenzo IGT Sicilia is een witte wijn van 100% Cattarato-druiven. Baglio Gibellina – het wijnhuis waar de lijn Baglio di Vincenzo wordt gemaakt – domineert de vallei waar de wijngaarden zijn. De Baglio (versterkte boerderij met grote binnenplaats) is omringd door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa in het westen van Sicilië. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesbomen en vijgcactussen.  Het blauw van de lucht en de zee aan de horizon vormen het decor voor een mix van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die kunnen worden gezien vanaf de Baglio  zijn spectaculair. Tijdens de nacht versterkt het lichtmengsel dat zich in de verte uitstrekt het “geluid” van de stilte.

In deze prachtige omgeving maakt de Baglio Gibellina o.a. de lijn Baglio di Vincenzo. Wijnen die het beste van de zon en van het land samenbrengen. Het resultaat van een grote passie en een geweldig gevoel voor traditie. Gemaakt door mannen die zelf met heel hun ziel van wijn houden.

Een van die wijnen is de Catarratto Lucido Baglio Vincenzo. Catarratto is een inheemse druivenvariëteit van Sicilië. Deze druivensoort  wordt nagenoeg alleen op het westelijk deel van Sicilië – in de provincie Trapani – aangeplant. Catarratto werd vroeger gebruikt voor het maken van de beroemde Marsala-wijn, maar tegenwoordig worden er mooie frisse witte wijnen van gemaakt. De Catarratto Lucido Baglio di Vincenzo is helder stro- tot goudgeel, met een mooie viscositeit. Overtuigende geur met veel exotisch fruit. Fris en fruitig in de smaak, met mooie concentratie en zuiverheid. Heerlijke wijn voor bij het eten, maar zeker ook als aperitief te drinken. Gaat goed samen met kleine voorgerechten, schelpdieren of pasta met zeevruchten. Lees ook de review in het tijdschrift Perswijn.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse