Caralis Spumante Brut Chardonnay Dolianova

 14,30

Caralis Spumante Brut Chardonnay is een spumantewijn (gemaakt zoals champagnes worden gemaakt) uit de beste lijn van producent Cantine di Dolianova.  Deze toplijn drukt de geest van de wijnmakerij uit. De lijn heeft een aantal wijnen die de uitstekende capaciteiten van de hedendaagse wijnmakers uitdrukken. Uit deze lijn verkopen we ook de Falconara en de bekroonde Blasio Cannonau. De Caralis Spumante Brut Chardonnay is een licht strogele mousserende wijn met groene reflecties. Gemaakt van 100% Chardonnaydruiven (zoals veel Champagnewijnen).  De wijn heeft een elegante, intense geur met fruitige tonen. Brut, dus droog. Een levendige smaak, met een volle body en aangename, bloemige frisheid. Een perfecte wijn als aperitief, bij hapjes en crudités van zeevruchten.

In het gebied rondom de Cantine di Dolianova wordt al zo’n 1000 jaar geleden werd aan wijnbouw gedaan. Hiervan getuigen de kruiken en wijnpersen – Nuragh – die hier gevonden zijn. De Cantine is een producent die op heel Sardinië en ver daarbuiten bekend is. Sinds 1949 wordt door dit wijnbedrijf gewerkt aan het produceren van kwaliteitswijnen. Opgericht om de traditionele wijnbouw te verbeteren en nieuw leven in te blazen, verenigden de oprichters zich in 1949 om in het toenmalige – achtergebleven gebied – Sardinië beter zelf te profiteren van hun arbeid en hun wijnen beter te kunnen promoten. Van deze oprichters voor de Cantine werken er momenteel nog veel kinderen en kleinkinderen.

Alleen de beste Sardijnse wijnstokken worden aangeplant op de ruim 1200 hectare die de Cantina omvat. De wijngaarden die hoofdzakelijk in het zuiden van het eiland liggen, in de omgeving van Parteolla, vormen het grootste wijnareaal van het eiland. Door de omvang wordt de kwaliteit van de wijnen goed gegarandeerd en kunnen de markttrends makkelijk worden gevolgd. Met een productie van meer dan 4 miljoen flessen, verkocht op 5 continenten en meer dan 300 medewerkers vormt Cantine di Dolianova een zeer succesvol wijnbedrijf. Het resultaat van alle inspanningen is meer dan 500 prijzen sinds 1949, waarvan 100 in de laatste 10 jaar.

Kleur Wit
Type / smaak Mousserend
Regio Sardegna
Classificatie overig
Druivensoort Chardonnay
Producent Cantine di Dolianova - Topline
Alcoholpercentage 11%
Serveertemperatuur 6 - 8 °C
Inhoud 0,75 L
Lekker bij Aperitief, schaaldieren, vis, zomerse maaltijden
Prijsklasse €€€€