• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Blasio Cannonau Riserva DOC Dolianova

 17,25
Informatie
Eigenschappen

Blasio Cannonau Riserva DOC is een topwijn uit de beste lijn van producent Cantine di Dolianova.  Deze toplijn drukt de geest van de wijnmakerij uit en omvat een aantal wijnen die de uitstekende capaciteiten van de hedendaagse wijnmakers uitdrukken. Uit deze lijn verkopen we de Falconara en deze bekroonde Blasio Cannonau.

Cantine di Dolianova is een producent die op heel Sardinië en ver daarbuiten bekend is. Sinds 1949 wordt door dit wijnbedrijf gewerkt aan het produceren van kwaliteitswijnen. Opgericht om de traditionele wijnbouw te verbeteren en nieuw leven in te blazen. In het gebied van de Cantine wordt al zo’n 1000 jaar geleden werd aan wijnbouw gedaan. Hiervan getuigen de kruiken en wijnpersen – Nuragh – die hier gevonden zijn. De oprichters van de Cantine verenigden zich in 1949 om het toenmalige – achtergebleven gebied – Sardinië om beter zelf te profiteren van hun arbeid en hun wijnen beter te kunnen promoten. Er werken momenteel nog veel kinderen en kleinkinderen van deze oprichters voor de Cantine.

Alleen de beste Sardijnse wijnstokken worden aangeplant op de ruim 1200 hectare die de Cantina omvat. De wijngaarden die hoofdzakelijk in het zuiden van het eiland liggen, in de omgeving van Parteolla, vormen het grootste wijnareaal van het eiland. Door de omvang wordt de kwaliteit van de wijnen goed gegarandeerd en kunnen de markttrends makkelijk worden gevolgd. Met een productie van meer dan 4 miljoen flessen, verkocht op 5 continenten en meer dan 300 medewerkers vormt Cantine di Dolianova een zeer succesvol wijnbedrijf. het resultaat van alle inspanningen is meer dan 500 prijzen sinds 1949, waarvan 100 in de laatste 10 jaar.

De Blasio Cannonau Riserva DOC is een bekroonde wijn uit de topline van Dolianova. Wijnen waarin de meest authentieke wijnhistorie van Sardinië in de smaak naar voren komen. Deze Blasio is een robijnrode wijn met lichte granaattinten bij veroudering. De wijn is gemaakt van een tenminste 90% Cannonau druiven. Intense, langdurige geur, bedwelmend en met tonen van Balsamico en hints van bosvruchten. Volle, ronde smaak met een fluweelachtig mondgevoel. Zeer aanhoudende en heldere afdronk. Lagering op eiken vaten voor minimaal 6 maanden. De wijn kan met gemak 6-8 jaar bewaard worden (momenteel jaargang 2011 in de verkoop). Heerlijk bij geroosterd rood vlees, wild en sterke kazen.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse