• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Assurdo Pinot Nero-Nero d’Avola Baglio Gibellina IGT

 11,95
Informatie
Eigenschappen

Assurdo Pinot Nero-Nero d’Avola is een veelbekroonde rode wijn van Baglio Gibellina. Dit wijnhuis domineert de vallei waar de wijngaarden zijn. De Baglio (versterkte boerderij met grote binnenplaats) wordt omringd door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa in het westen van Sicilië. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesbomen en vijgcactussen.  Het blauw van de lucht en de zee aan de horizon vormen het decor voor een mix van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die kunnen worden gezien vanaf de Baglio  zijn spectaculair. Tijdens de nacht versterkt het lichtmengsel dat zich in de verte uitstrekt het “geluid” van de stilte.

In deze prachtige omgeving maakt de Baglio Gibellina wijnen die het beste van de zon en van het land samenbrengen. Het resultaat van een grote passie en een geweldig gevoel voor traditie. Gemaakt door mannen die zelf met heel hun ziel van wijn houden.

Een van de wijnen is de Assurdo Pinot Nero-Nero d’Avola. In de naam – assurdo betekent absurd – komt de kracht naar voren die de combinatie van de druiven oplevert. De delicate geur van de Pinot Nero krijgt op Sicilië ongewone sterke en diepe hints die, gemengd met de Nero d’Avola, diepe en complexe sensaties geven in de mond. De Pinot Nero wordt gedurende 9 maanden in 500 liter tonneau geraffineerd voordat het wordt gemengd met Nero d’Avola, dat in plaats daarvan in stalen tanks blijft. De raffinage in de fles duurt 4 maanden. Dit geeft een intens rode wijn op. Bouquet is karakteristiek, intens met een vleugje droog fruit. De smaak is warm, vol en harmonieus in zuurgraad, met zachte en elegante tannines. E.e.a. levert een wijn op die regelmatig in de prijzen valt. Lekker bij pasta, rood vlees, wild en gerijpte kazen.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

,

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Berkroningen

Gold – Mundus Vini 2015, Silver – Vinalies 2015 & 2016, Bronze – Decanter 87 punten, Gold – Asia Wine Trophy 2015

Prijsklasse