• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Arenada Monica di Sardegna DOC

 12,35
Informatie
Eigenschappen

Arenada Monica di Sardegna DOC is een stevige rode wijn van Cantine di Dolianova. Deze Cantina is op Sardinië sinds mensenheugenis verbonden met de productie van kwaliteitswijnen. De eerste bewijzen van wijnbouw in het gebied van de Cantina dateert van 1000 jaar geleden. Uit die periode zijn al kruiken en wijnpersen – Nuragh – gevonden. In 1949 is Cantine di Dolianova opgericht om de traditionele wijnbouw te blijven uitoefenen en te verbeteren. In die periode was Sardinië nogal een ‘achtergebleven’ gebied. Een aantal wijnboeren verenigden zich om meer zelf de vruchten te kunnen plukken en promoten van hun eigen arbeid. Veel kinderen en kleinkinderen van de toenmalige oprichters zijn momenteel werkzaam voor de Cantine.

Het succes van Dolianova is sinds 1949 enorm toegenomen. De Cantina beheert 1.200 hectare gewijd aan de beste Sardijnse wijnstokken. Deze wijngaarden liggen voornamelijk rond Parteolla, in het zuiden van het eiland. Hiermee heeft de wijnmakerij het grootste areaal aan wijngaarden van het eiland. Hierdoor kan de wijnmakerij beter de kwaliteit van de wijnen garanderen en kunnen gemakkelijk de markttrends worden gevolgd. In totaal is de productie meer dan 4 miljoen flessen. Er wordt naar 5 continenten geëxporteerd. Met meer dan 300 medewerkers is Cantine di Dolianova een van meest succesvolle wijnproducenten van Sardinië.  Sinds 1949 zijn meer dan 500 prijzen op diverse festivals in de wacht gesleept, waarvan 100 sinds 2007. Naast de Arenada Monica di Sardegna DOC maakt de cantina nog een aantal prachtige wijnen  in deze lijn, onder andere de Prendas en de Anzenas.

De Arenada Monica di Sardegna DOC is een wijn die Dolianova maakt in de Linea Horeca. Gemaakt van met de hand zorgvuldig geselecteerde druiven. 90% Monica druiven, aangevuld met 10% andere inheemse blauwe druiven. In de robijnrode wijn komen violette tinten naar boven, die bij veroudering neigen naar granaatrood. Intens en lang bouquet, etherisch en ‘boers’, met hints van frambozen en kersen. Warme wijn met lange delicate kruidige noten in de smaak, afsluitend met de juiste tannines. Goede wijn bij dikke soepen, risotto’s, mager vlees en middelrijpe kazen.

De Arenada is ook leverbaar in flessen van 0,375 L.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse