• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Anzenas Cannonau di Sardegna DOC – Dolianova

 12,95
Informatie
Eigenschappen

De Anzenas Cannonau di Sardegna DOC is een traditionele  Sardijnse rode wijn van Cantine di Dolianova. Op Sardinië is Dolianova sinds decennia bekend vanwege de productie van kwaliteitswijnen. In het gebied waar de cantina haar wijngaarden heeft, zijn bewijzen – kruiken en wijnpersen (Nuraghi genaamd) – van wijnbouw gevonden van 1000 jaar geleden. De Cantina di Dolianova werd in door een aantal wijnboeren die meer zelf de vruchten wilden plukken van hun arbeid en de traditionele wijnbouw beter wilden promoten. Aangezien Sardinië in die tijd nogal een ‘achtergebleven’ gebied was, namen ze zelf het heft in handen om de wijnbouw te moderniseren. van de toenmalige oprichters is veel nageslacht nog werkzaamvoor de Cantine.

Sinds 1949 heeft het succes van Cantina di Dolianova een enorme vlucht genomen. Men beheert in totaal circa 1.200 hectare wijngaarden, allemaal aangeplant met lokale Sardijnse wijnstokken. Deze wijngaarden zijn voornamelijk rond Parteolla gelegen, zuidelijk op het eiland. Dit is het grootste areaal aan wijngaarden van het eiland wat betekent dat de wijnmakerij de kwaliteit van de wijnen beter kan garanderen en markttrends makkelijker kunnen worden gevolgd. Totale productie ligt boven de 4 miljoen flessen. Export vindt wereldwijd plaats naar 5 continenten. In totaal heeft de Cantina meer dan 300 medewerkers, waarmee ze een van de meest succesvolle wijnproducenten van Sardinië is.  Getuige de meer dan 500 prijzen, ook voor de Anzenas Cannonau di Sardegna DOC, die sinds 1949 in de wacht gesleept zijn, – waarvan 100 sinds 2007 -, heeft de Cantina een winnende formule te pakken.

De Anzenas Cannonau di Sardegna DOC is een wijn uit de speciale Linea Horeca. De druiven voor de wijn worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. 90% van de druiven zijn Cannonau druiven, aangevuld met 10% overige inheemse druiven. In de diep robijnrode wijn komen lichte granaatrode tinten naar boven bij veroudering. Een intense, langdurige, etherische geur met hints van bosfruit. Warme wijn met een fluwelig mondgevoel, goede body en met de juiste hoeveelheid tannines. Goede wijn om 3-4 jaar te bewaren. Uitstekend te combineren met vleesgebraad, wild en rijpe kazen.

De Anzenas Cannonau di Sardegna DOC is ook te leveren in flesjes van 0,375 L.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse

,