• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Rive di Colbertaldo Valdobbiadene Prosecco Superiore

 11,95
Informatie
Eigenschappen

De Rive di Colbertaldo Valdobbiadene Prosecco Superiore is een top Prosecco Spumante van het huis Maschio dei Cavalieri. Gemaakt van tenminste 85% Glera druiven, afkomstig uit de ‘Rive’. Dit zijn de beste gebieden binnen de Valdobbiadene Prosecco DOCG-zone. Met name het gehucht Rive di Colbertaldo, in de gemeente Vidor, heeft de oudste wijngaarden op de hellingen van de rivier de Piave. Op de linkeroever beschermen de Alpen de wijnranken. De druiven baden daar in het zonlicht. Uitstekende organoleptische eigenschappen worden gegarandeerd door de strengere voorschriften die aan de Rive-productie zijn opgelegd. Door lagere opbrengsten, exclusieve productie van de categorie Superiore en de verplichting om de plaats en het oogstjaar op het etiket te vermelden, is de kwaliteit van de Prosecco’s met de DOCG-status uit ‘de Rive’ gewaarborgd. De DOCG status erkent 43 Rive-gebieden binnen dit grondgebied.

Rive di Colbertaldo Valdobbiadene Prosecco Superiore is het vlaggenschip van Maschio Dei Cavalieri. De druiven die voor deze wijn worden exclusief met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. De ambachtelijke en uitmuntende wijnbereiding levert een top-Prosecco op. De bodem en omgevingskenmerken van het lagere Rive-gebied versterken het basisextract van de druiven aanzienlijk. Dit resulteert in een prachtige Prosecco DOCG, met een schitterende strogele kleur met een romig perlage (bubbels). In de geur vele bloemige nuances met zoete tonen van blauwe regen, fruitige hints van peren en abrikozen In de zachte, fruitige smaak herkennen we ananas en meloen.

Uitstekende aperitiefwijn, maar ook een prachtige begeleider bij schelpdieren, antipasti van vleeswaren.

 

Over de producent

De wijnmakerij Maschio dei Cavalieri leunt op  passie en traditie, twee woorden die de ware ziel en het ‘hart’ van de kelder belichamen. Opgericht in 1973 opgericht door Bonaventura Maschio, is eeuwenoude familiestokerij getransformeerd tot een avant-gardistische wijnmakerij met de allernieuwste technologie en productieprocessen. ‘Maschio’ staat bekend om de kwaliteit van zijn Prosecco’s met DOC (gecontroleerde oorsprongsbenaming) en DOCG (gecontroleerde en gegarandeerde oorsprongsbenaming) status. Maschio produceert elegante en onderscheidende mousserende wijnen.

Een roeping bij uitstek die in de eerste plaats begon met zijn toewijding aan een regio, tussen de heuvels en vlakten van de oostelijke regio Veneto, de bodemgesteld en het klimaat. De Maschio dei Cavalieri-wijnen worden geproduceerd door de verwerking van druiven die het ware ‘hart’ van deze productiezone onthullen: de Glera-druiven, gebruikt voor de Prosecco DOC en Prosecco DOGC. Daarnaast wordt de Incrocio Manzoni in twee interessante varianten verbouwd en gebruikt, met haar intrigerende geschiedenis en fascinerende smaken. ook Pinot Grigio, Bianco en Nero, naast de rode en levendige Raboso worden door Maschio gebruikt.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

,

Prijsklasse