• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Prosecchino Spumante Extra Dry DOC Maschio

 2,99
Informatie
Eigenschappen

Prosecchino Spumante Extra Dry zijn de kleine flesjes van de Prosecco Treviso Extra Dry Maschio dei Cavalieri – DOC. Spumante, dus wat meer koolzuur dan frizzante door langere tweede gisting. Voornamelijke Glera druiven van hoogwaardige gebieden in de provincie Treviso, ten noorden van Venetië. 85% Glera, 15% druiven overige druiven, passend bij de DOC-status.

Om de oorspronkelijke herkomst te beschermen hebben de oorspronkelijke productiegebieden in 2009 een classificatie gekregen (DOCG en DOC). Deze herkomstbenaming is belangrijk voor de wijnbouwers uit de oorspronkelijke regio. Zij zagen de naam ‘prosecco’ op steeds meer flessen bubbelwijn opduiken. Dit waren wijnen die niets te maken hadden met wat Prosecco in essentie is: een Italiaanse mousserende wijn die is gemaakt van Glera-druiven.

De Prosecco is licht strogeel met levendig schuim. In de geur herkennen we gekonfijt fruit. Zuiver, aromatisch en plezierig door de natuurlijke restsuikers.

Prosecchino Spumante Extra Dry, prosecchino betekent kleintje prosecco, en leent zich uitstekend voor een gezamenlijke toast op een (online) feestje, als geschenkjes of om mee te nemen naar bijvoorbeeld een picnic. Minimale bestelhoeveelheid is 12 flesjes. Voor aantallen vanaf 72 stuks is bellen ivm een prijsvoorstel aanbevolen.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

, ,

Prijsklasse