Prosecchino Spumante Machio Extra Dry DOC

 2,99

Prosecchino Spumante Machio Extra Dry DOC zijn de kleine flesjes van de Prosecco Treviso Extra Dry Maschio dei Cavalieri – DOC. Spumante, dus wat meer koolzuur dan frizzante door langere tweede gisting. Voornamelijke Glera druiven van hoogwaardige gebieden in de provincie Treviso, ten noorden van Venetië. 85% Glera, 15% druiven overige druiven, passend bij de DOC-status.

Om de oorspronkelijke herkomst te beschermen hebben de oorspronkelijke productiegebieden in 2009 een classificatie gekregen (DOCG en DOC). Deze herkomstbenaming is belangrijk voor de wijnbouwers uit de oorspronkelijke regio. Zij zagen de naam ‘prosecco’ op steeds meer flessen bubbelwijn opduiken. Dit waren wijnen die niets te maken hadden met wat Prosecco in essentie is: een Italiaanse mousserende wijn die is gemaakt van Glera-druiven.

De Prosecchino Spumante Machio Extra Dry DOC is licht strogeel met levendig schuim. In de geur herkennen we gekonfijt fruit. Zuiver, aromatisch en plezierig door de natuurlijke restsuikers.

Kleine flesjes lenen zich uitstekend voor een feestje, als geschenkjes of om mee te nemen. Minimale bestelhoeveelheid is 12 flesjes.

Kleur Wit
Type / smaak Mousserend
Regio Veneto
Classificatie DOCG
Producent Cantine Maschio
Druivensoort Diversen, Glera
Alcoholpercentage 11%
Serveertemperatuur 6 - 8 °C
Inhoud 0,2 L
Lekker bij Picnic, om mee te nemen
Prijsklasse